Алкохол на прах

c36446c3db8f74e8a68b7df93d13b3e0Терминът „мляко на прах“ не изненадва никого, но словосъчетанието „водка на прах“ започва да навлиза в живота, но все още е непознато за мнозина.
Министерството на финансите на САЩ разкри информация, че в търговската мрежа на Съединените щати се е появил алкохол на прах. Реализирани са шест вида на този интересен продукт: ром, водка, коктейли: „Мохито“, „Лимонена капка“, „Маргарита“, «Космополитен“. Те са разрешени от Бюрото по търговията с алкохол и тютюневи изделия.
Новата стока ще се продава под името Palcohol. Просто наливате вода и прибавяте праха. Той може да се прибавя и в храната в процеса на приготвянето ѝ, но производителят препоръчва да не се прекалява с тази техника. Също така, да не се вдишва праха, за да се избегнат необратими последствия, вредни за здравето.
Най-вероятно продуктът ще бъде търсен сред младите хора и алкохолиците, водещи активен начин на живот, които не обичат да носят бутилка. Цената му е различна от стойността на алкохолни напитки днес. Прах е много по-евтин и не заемат толкова място, колкото традиционния стъклен амбалаж.  Не е решен въпросът с продажбите на тийнейджъри. В момента има възрастово ограничение върху продажбата само на течни алкохолни напитки.
Производителят не казва нищо за това как и от какво прави новия продукт, намеквайки за търговска тайна. Появата на праховия алкохол е свързан с борбата на световния пазар, която от дълго време се води между търговците на алкохолни продукти и наркобароните.