Капсула на скалата

skylodge_020715_22Това е идеално място за нощуване за любители на силните усещания.
Компанията Natura Viva се е специализирала в приключенски туризъм. Тя предлага на най-отчаяните любители на „остри“ усещания страхотни жилищни капсули, окачени на отвесни скали в Перу.
Сега тези, които не се боят от височината, могат да прекарат нощта на височина 120 метра, наслаждавайки през прозрачните отвори на залезите и изгревите на Свещената долина Куско.
Skylodges са трите прозрачни капсули дълги 7 метра и 2,5 метра широки и толкова високи. Структурата е направена от алуминий и траен поликарбонат.
Романтично време може да прекара там влюбена двойка. Има място и за шумна компания от 8 човека. Голям креват, място за хранене, баня с еко-тоалетна и мивка, всичко това е налице във всяка капсула.
Авторите на проекта твърдят, че желаещите да прекарат нощта в този мини-хотел, не е абсолютно необходимо да имат някаква специална подготовка по скално катерене.
До капсулите се стига по планинската пътека или с помощта на Zipline – окачени въжета, които обвързват седалка, движеща се на различни височини.