Велосипедист успял да обиколи света за 78 дни

21092017-cyclist-record-1Британецът Марк Бомон  може да се смята за най-издържливия колоездач. На него му се е удало да премине през 16 страни по целия свят за 78 дни 14 часа и 40 минути, поправяйки рекорда в книгата на Гинес.

Пътешествието с дължина 29 хиляди километра започнало във Франция, продължило в други страни на Европа и Азия. След това Марк се преместил в Австралия и Нова Зеландия, а после в САЩ.

Велосипедистът завършил зашеметяващия си подвиг, като гордо преминал през Триумфалната арка в Париж, връщайки се по този начин до началната точка на отпътуването си.

Марк успял да подобри предишния рекорд на Андрю Никълсън от Нова Зеландия, който минал по същия маршрут за 123 дена и 43 минути. Освен това велосипедистът е записал нов рекорд за най-голямото разстояние, което е успял да премине за един месец – 11 315 километра.

Човек, който си спомнил за романа на Жул Верн „Около света за 80 дни“, е много горд, че е успял да намали този срок, но смята, че това пътешествие може да се направи и за много по-кратко време.